Mijn vriend Damocles (14 november 2023)

Omslag van het boek 'Mijn vriend Damocles - leven met een onzekere gezondheid' van Lottie van Starkenburg

Bestel direct

inkijkexemplaar

Over het boek

Gezondheid is een groot goed, en soms ook kwetsbaar. De meeste mensen worden daar gelukkig niet dagelijks aan herinnerd. Maar heb je, of krijg je een langdurige of ernstige aandoening, dan komt er veel onzekerheid in je leven. Je zoekt naar antwoorden: kun je beter worden? Is de ziekte te controleren? Wat hangt je nog meer boven het hoofd?

Maar het gaat niet alleen om medische onzekerheid, er zijn meer vragen. Welke werkgever wil jou nog aannemen? Wat betekent deze aandoening voor je relatie? En je kinderwens? Als je eindelijk in rustiger vaarwater komt, zijn de medicijnen waar je levenslang afhankelijk van bent, opeens niet meer leverbaar. Al die onzekerheden zijn een bron van chronische stress. Lottie van Starkenburg overkwam het allemaal. Na een paar jaar besloot ze: ik wil mijn leven niet meer door angst laten bepalen. Maar hoe doe je dat?

In dit boek vertelt Lottie over haar zoektocht en de ups en downs in het vinden van haar eigen weg in het moeras van ziekte en onzekerheid. Haar ervaringen vult ze aan met vijftien interviews met mensen die elk op een andere manier leven met een onzekere gezondheid. Samen schetsen ze de uitdaging van leven met het zwaard van Damocles boven je hoofd, de verschillende manieren om ontspannen te leven met een onzeker toekomstperspectief, en hoe het zelfs je leven kan verrijken.

Aanbevelingen

Josine verraste me door op haar website een uitgebreide aanbeveling te schrijven.

In de media

Hier vind je interviews en andere optredens in de media.

Wil jij een pers- of recensie-exemplaar ontvangen of een afspraak maken voor een interview? Stuur me een e-mail en ik reageer direct.

Recensies

Petje af voor dit indrukwekkende verhaal, dat ik in één adem uitlas! (Frieda Pruim, Genoeg)

[Dit boek] laat zien dat het mogelijk is om je leven niet door angst te laten bepalen en dat je veerkracht kunt vinden, zelfs in de meest uitdagende tijden. (Corine Heijneman, Je Leefstijl als medicijn)

Deze en andere recensies lees je hier.

Spreker

Lottie, kun je over je boek komen vertellen? Een stukje voorlezen, een spetterende lezing of keynote? Ja, natuurlijk! Hier kun je meer lezen over mijn werk als spreker. Of stuur me direct een e-mail met twee tijdstippen dat ik je kan bellen, dan bespreken we jouw wensen en vragen.

Blogs

Laat je inspireren door de blogs die ik schreef over ‘Mijn vriend Damocles’.

Bestel nu jouw exemplaar