Mijn vriend Damocles

Als je een langdurige ziekte, beperking of kwetsbaarheid hebt of krijgt, dan wordt opeens zichtbaar dat niets in het leven zeker is. Het begint met medische onzekerheid: word ik weer beter? Krijg ik last van deze complicatie? Maar die onzekerheid gaat veel verder.

Welke werkgever wil mij nog aannemen? Welke leuke man of vrouw wil een relatie met iemand die deze beperkingen heeft? Dan zijn opeens de medicijnen waar jij afhankelijk van bent niet leverbaar. Blijken dokters mensen die fouten maken en blinde vlekken hebben. Of blijken jouw gevoelens en gedachten niet meer te kloppen met de werkelijkheid.

‘Mijn vriend Damocles’ gaat over bewust en ontspannen leven met onzekerheid als gevolg van een kwetsbare gezondheid. Hoe vind je het midden tussen tussen je kop in het zand steken en als een konijn in de koplampen blijven staren en vergeten te leven? En wat zijn de gouden randjes van leven met een onzeker toekomstperspectief?

‘Mijn vriend Damocles’ verschijnt in 2023. Via mijn nieuwsbrief hou ik je graag op de hoogte van de vorderingen en deel ik elke maand een exclusieve preview met je: