Recensies ‘Mijn vriend Damocles’

De eerste recensie was van Maaike van Son. Maaike is coach voor mensen met chronische gezondheidsproblemen die willen blijven werken. Ze las het boek voor verschillende patiëntenorganisaties.

“Een aanrader en inspirerend boek. Niet alleen als je zelf een onzekere gezondheid hebt maar ook voor je gezin, familie en vrienden.”

Lees de volledige recensie op Maaikes website.

Leefstijl en actiëntschap zijn een belangrijk onderdelen van het boek. Corine Heijneman schreef daarom een recensie voor stichting ‘Je leefstijl als medicijn‘ (12 januari 2024):

“Dit boek biedt niet alleen inzichten en inspiratie, maar het kan ook dienen als een bron van hoop en steun voor iedereen die te maken heeft met een langdurige of ernstige aandoening. Het laat zien dat het mogelijk is om je leven niet door angst te laten bepalen en dat je veerkracht kunt vinden, zelfs in de meest uitdagende tijden. Het biedt zorgprofessionals een unieke inkijk in de wijze waarop mensen om kunnen gaan met de diverse uitdagingen van een onzekere gezondheid.”

Lees hier de volledige recensie.

Boeken-cast is een digitale boekenkast vol leestips en recensies. Ellen Claeys las ‘Mijn vriend Damocles’ (4 februari 2024):

Het grootste vraagstuk waar mensen doorheen de verhalen op zoek gaan naar een antwoord is hoe ze kunnen omgaan met de angst. Laat je je leven bepalen door angst voor de ziekte en de evolutie hiervan, of kies je ervoor om ook in het hier en nu te leven en zoveel mogelijk te genieten? […]
Ik geef Mijn vriend Damocles 3 sterren. De sterren worden verdiend door de cover, de titel en de vlotte schrijfstijl van de schrijfster.

Lees hier de volledige recensie.