Recensies ‘Mijn vriend Damocles’

De eerste recensie was van Maaike van Son. Maaike is coach voor mensen met chronische gezondheidsproblemen die willen blijven werken. Ze las het boek voor verschillende patiëntenorganisaties.

“Een aanrader en inspirerend boek. Niet alleen als je zelf een onzekere gezondheid hebt maar ook voor je gezin, familie en vrienden.”

Lees de volledige recensie op Maaikes website.

Leefstijl en actiëntschap zijn een belangrijk onderdelen van het boek. Corine Heijneman schreef daarom een recensie voor stichting ‘Je leefstijl als medicijn‘ (12 januari 2024):

“Dit boek biedt niet alleen inzichten en inspiratie, maar het kan ook dienen als een bron van hoop en steun voor iedereen die te maken heeft met een langdurige of ernstige aandoening. Het laat zien dat het mogelijk is om je leven niet door angst te laten bepalen en dat je veerkracht kunt vinden, zelfs in de meest uitdagende tijden. Het biedt zorgprofessionals een unieke inkijk in de wijze waarop mensen om kunnen gaan met de diverse uitdagingen van een onzekere gezondheid.”

Lees hier de volledige recensie.

Boeken-cast is een digitale boekenkast vol leestips en recensies. Ellen Claeys las ‘Mijn vriend Damocles’ (4 februari 2024):

Het grootste vraagstuk waar mensen doorheen de verhalen op zoek gaan naar een antwoord is hoe ze kunnen omgaan met de angst. Laat je je leven bepalen door angst voor de ziekte en de evolutie hiervan, of kies je ervoor om ook in het hier en nu te leven en zoveel mogelijk te genieten? […]
Ik geef Mijn vriend Damocles 3 sterren. De sterren worden verdiend door de cover, de titel en de vlotte schrijfstijl van de schrijfster.

Lees hier de volledige recensie.

Frieda Pruim voor Genoeg, tijdschrift voor iedereen die meer wil doen met minder (maart 2024):

Petje af voor dit indrukwekkende verhaal, dat ik in één adem uitlas!

Bert Stavenuiter voor het magazine van Ypsilon, vereniging voor naasten van mensen met een (ernstige) psychische kwetsbaarheid (maart 2024):

Auteur Lottie van Starkenburg kan meepraten over het leven verlies bij haarzelf. Haar lijf heeft de ene ziekte nog niet verwerkt of het volgende probleem dienst zich alweer aan. Onvoorstelbaar hoeveel een lijf te verstouwen kan krijgen en hoe ene geest erin slaagt om daar tóch steeds weer flexibel op te reageren. Het brengt haar een weerbaarheid die ze ook de lezer wil meegeven. En dat lukt.

Marije Kalsbeek las het boek voor Contact, het ledenmagazine van Spierziekten Nederland (maart 2024):

Lottie vertelt in het boek op zeer toegankelijke wijze over haar leven met haar ziekten en de ups en downs in het vinden van haar eigen weg met een onzeker toekomstperspectief. De ervaringen van Lottie zijn vaak herkenbaar voor mensen met een spierziekte; onverklaarbare verschijnselen, je niet gehoord voelen door artsen, de zoektocht naar de juiste medicatie. Maar ook de invloed van je ziekte op de niet-medische zaken in je leven. Het boek vormt mede hierdoor voor mensen met een spierziekte en hun naasten een bron van (h)erkenning.