In de media

Interviews naar aanleiding van het verschijnen van Mijn vriend Damocles:

Saskia Grootegoed schreef een artikel over onzichtbare aandoeningen. Ik deelde mijn ervaringen met haar voor Plus Magazine (mei 2024).

Voor de Rubiek ‘Nooit gedacht’ van Libelle vertelde ik over de geboorte van mijn zoon nadat ik daarvoor vier miskramen had gehad. Lees het hele interview in de online editie van Libelle (8 april 2024).

In Contact, het ledenmagazine van Spierziekten Nederland verscheen in het maartnummer van 2024 een recensie door Marije Kalsbeek: “[…] voor mensen met een spierziekte en hun naasten een bron van (h)erkenning”.

“Petje af voor dit indrukwekkende verhaal, dat ik in één adem uitlas!”

Recensie van ‘Mijn vriend Damocles’ door Frieda Pruim in Genoeg (maart 2024).

“Auteur Lottie van Starkenburg kan meepraten over het levend verlies bij haarzelf. Haar lijf heeft de ene ziekte nog niet verwerkt of het volgende probleem dient zich alweer aan. Onvoorstelbaar hoeveel een lijf te verstouwen kan krijgen en hoe ene geest erin slaagt om daar tóch steeds weer flexibel op te reageren. Het brengt haar een weerbaarheid die ze ook de lezer wil meegeven. En dat lukt.”

Recensie door Bert Stavenuiter in Ypsilon magazine (maart 2024).

Met Janet Bouwmeester van Thriving Magazine sprak ik over erfelijke ziekten en hoe die mij en mijn kinderen beïnvloeden (18 maart 2024).

Jos Overbeeke interviewde me voor Reuma Magazine (maart 2024). Download het hele interview hier:

Met Leonie Collombon ging ik in gesprek voor het online magazine Bedrock (16 januari 2024).

Aan Yvonne Brok vertelde ik voor Vriendin over mijn ervaringen met het fodmap-dieet (“de hemel en hel tegelijk”) (9 januari 2024, helaas niet online te lezen).

Marie-José Calkhoven vroeg me o.a. hoe Damocles mijn vriend is geworden en de rol van de interviews in het boek voor Support Magazine (22 december 2023, helaas niet online te lezen).

Cindy Cloin interviewde mij voor Trouw over ‘Mijn vriend Damocles’ (21 november 2023). Dit artikel werd overgenomen door De Morgen (24 november 2023).

Winny van Rij interviewde mij voor Het Kontakt Woerdense Courant (23 november 2023)

Hilda Bouma interviewde mij voor de rubriek ‘Tegenslag’ van het FD over hoe ik het zwaard van Damocles boven mijn hoofd ondanks alles omarm (20 november 2023).

Of ik wel eens bang ben? Nou en of! Aan Anna Neeltje de Boer van Linda vertelde ik over het angstigste moment uit mijn leven: de geboorte van mijn zoon (31 oktober 2023).