Spreker

“Zo heb ik er nog nooit naar gekeken!”

Positief, inspirerend en verrassend. Als spreker vertel ik over leven met langdurige aandoeningen op een manier die altijd positief is: hoe maak je met beperkte mogelijkheden een kunstwerk? Een manier die altijd inspireert tot actie: “Dit ga ik uitproberen!” De feedback die ik het vaakst krijg? “Zo heb ik er nog nooit naar gekeken!”

Zoek je een spreker over eigen-zinnig leven met ziekte en zorg? Dan heb je die nu gevonden!

Leven met een onzekere gezondheid

Gezondheid is niet maakbaar. Welke aandoening of kwetsbaarheid je ook hebt, daar ben je voor altijd van doordrongen. Onzekerheid over je gezondheid roept angst op. Natuurlijk probeer je houvast te zoeken, de beste dokter, de beste behandeling. Maar vroeg of laat kom je erachter: zekerheid zal ik niet krijgen.

Wat dan? Hoe ga je om met jouw onzekere toekomst? Een simpel antwoord op die vraag bestaat niet. In deze keynote neem ik je mee op reis in het land van onzekerheid. We bezoeken de verschillende vormen van onzekerheid en verschillende manieren om daarmee om te gaan. Maar boven alles vertel ik je hoe jij onzekerheid van een beklemmende last in een bevrijdende kracht kunt omzetten.

“Damocles is mijn vriend”

Deze lezing is gebaseerd op mijn boek ‘Mijn vriend Damocles’.

Anders kijken naar vermoeidheid

Welke langdurige ziekte, beperking of kwetsbaarheid je ook hebt, waarschijnlijk heb je in meer of mindere mate last van vermoeidheid. Bij veel aandoeningen blijft deze vermoeidheid ondanks optimale behandeling. Wat doe je dan?

Ik had het geluk dat ik vijf chronische ziekten kreeg, en twee keer langdurig klachten hield na een virus, en nog andere pech kreeg. Iedere keer was ik anders moe. In deze lezing neem ik je mee naar hoe het allemaal begon, de strijd die ik voerde om een gewoon leven te kunnen leiden, en de inzichten over energie die ik onderweg opdeed.

“Wat er ook gebeurt, ik kan en zal energiek leven!”

Deze lezing is gebaseerd op mijn boek ‘Energiek leven’.

Een voorproefje

Hier kun je fragmenten bekijken uit mijn lezing over Energiek Leven:

Reacties

Na mijn lezing tijdens de landelijke informatie- en contactdag van de NVSP:

“Hartelijk bedankt voor jouw inspirerende lezing!! Onwijs fijn om de (h)erkenning te horen en vooral ervaringen en handvaten als tools meegekregen te hebben! Die boost had ik even nodig! 💪” – Bianca Segers

“Mooie lezing, ook interessant voor zorgverleners” – Jelle Vehof, oogarts

Korrie de Koning, bestuurslid van Stichting Pulmonale hypertensie:

“Mooie afsluiting die paste bij het thema van onze dag ‘Op eigen kracht’!”

Sonja Brouwer over mijn lezing:

“Lottie vlamde afgelopen zaterdag op het podium met haar talk ‘Energiek leven’. In haar lezing is haar vermoeidheid als sneeuw voor de zon verdwenen, omdat de urgentie die ze voelt om haar boodschap de wereld in te slingeren, haar tomeloze energie geeft. She is só walking her talk!” 

Meer informatie en boeken

Eerst vrijblijvend een kop thee drinken of meteen boeken? Mail (info @ lottievanstarkenburg.nl) of bel me (06 1680 3871).