Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de diensten en producten van Lottie van Starkenburg. Wat die zijn kun je lezen op deze website www.lottievanstarkenburg.nl.

1. Wie is Lottie?

Ik ben Lottie van Starkenburg, gids in eigen-zinnig leven. De kern van mijn bedrijf is gids zijn en gidsen maken:

  • Gids zijn: ik laat je anders kijken naar vertrouwde dingen en laat je nieuwe dingen zien;
  • Gidsen maken: ik maak voor ingewikkelde zaken een simpele handleiding waarmee je zelf aan de slag kan.

Mijn algemene voorwaarden zijn natuurlijk geschreven in begrijpelijke taal.

2. Contact

Wil je meer uitleg of heb je een andere vraag? Je kunt me bereiken via info@lottievanstarkenburg.nl.

Wil je liever bellen? Ik ook, maar omdat ik mijn telefoon ook privé gebruik, zet ik mijn nummer liever niet online. Als jij me jouw nummer mailt, dan bel ik je. Als je mijn nummer hebt, mag je me natuurlijk bellen. Het liefst tussen 9 en 5 op werkdagen.

Je kunt me ook een bericht sturen via LinkedIn.

Hoe je ook contact zoekt, ik probeer snel te reageren. Meestal is dit binnen twee dagen. In schoolvakanties kan dit langer duren.

Mijn gezondheid is goed maar kwetsbaar. Als ik langere periode uitval, dan meld ik dat op mijn websites onder ‘contact’. Ik vraag je begrip dat een reactie dan lang kan duren.

3. Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing als je mij inhuurt voor een van mijn diensten of een van mijn producten koopt.

Ik maak soms verschil tussen zakelijke klanten (overheid, bedrijven en organisaties) en particuliere klanten (mensen die privé iets bij willen kopen). Soms omdat dat wettelijk moet. Soms omdat ik dat nodig vind. Let daarom goed op wat voor jou van toepassing is.

4. Offertes

Als je aan mij een offerte vraagt, zit je nog nergens aan vast.  

Mijn offertes zijn 30 dagen geldig, tenzij op de offerte duidelijk een andere periode staat.

Je kunt een offerte omzetten in een contract door je handtekening eronder te zetten en naar mij terug te sturen. Dit mag natuurlijk digitaal. Voor offertes onder de 1000 euro exclusief btw is het genoeg om een e-mail te sturen met bijvoorbeeld de tekst: “Ik ben akkoord met deze offerte.”

5. Betaling

De betalingstermijn voor zakelijke klanten is 30 dagen. Er zijn twee uitzonderingen:

  • Open inschrijving trainingen, workshops en webinars betaal je vooraf.
  • Voor grote of langdurige opdrachten maken we afspraken over gespreide uitvoering/oplevering en betaling. Deze staan op de offerte.

Particulieren betalen vooraf, tenzij we in de offerte andere afspraken maken.

Voor alle klanten geldt: afspraak is afspraak. Ik lever mijn dienst en producten volgens afspraak, jij betaalt volgens afspraak. Bij overmacht zoeken we contact en maken we een afspraak over een oplossing.  Lever ik niet of maar deels, dan betaal jij niet of maar deels. Betaal jij niet, dan neem ik passende maatregelen.

6. Mijn diensten

Mijn diensten zijn onder andere het geven van lezingen, workshops, trainingen en webinars en adviesdiensten over eigen-zinnig leven. Onder eigen-zinnig leven valt ook ‘Mijn vriend Damocles’, ‘Zo voel ik me thuis’, ‘Energiek leven’ en ‘ZinverZetten met Ziekte en Zorg’. Deze diensten zijn bedoeld voor zakelijke klanten. De prijzen staan daarom exclusief btw vermeld.

6.1 in company

Voor in company diensten maak ik een offerte op maat. Hierin staan ook de annuleringsvoorwaarden.

6.2 open inschrijving

Sommige diensten bied ik aan via open inschrijving. Je schrijft je daarvoor in door een ticket te kopen en vooraf te betalen. Let op: je inschrijving is pas definitief als het geld op mijn rekening staat. Kies je voor iDEAL, dan is dat direct. Bij andere betaalwijzen kan dit een paar dagen duren. Als de dienst online plaatsvindt, vertrouw ik erop dat alleen jij als betalende klant deelneemt.

Bij elke open inschrijving staat een minimaal aantal deelnemers vermeld. Zijn er een week van te voren niet genoeg aanmeldingen? Dan gaat de dienst niet door. Je krijgt je geld zo snel mogelijk terug of een voorstel voor een nieuwe datum.

Kan de dienst niet doorgaan door een calamiteit bij mij? Ik doe je een voorstel voor een nieuwe datum. Kun je dan niet of ben ik langer dan drie maanden uitgeschakeld? Dan krijg je je geld terug.

Heb jij je aangemeld maar kun of wil je toch niet? Annulering is niet mogelijk voor zakelijke klanten. In overleg mag wel een collega in jouw plaats komen.

Sommige open inschrijving diensten staat ook open voor particulieren. Particuliere klanten hebben wettelijk het recht om binnen twee weken te annuleren als de prijs hoger was dan 50 euro incl. btw. Dit kan door een mail te sturen aan info@lottievanstarkenburg.nl. Let op: als je je minder dan twee weken voor de dienst aanmeldt, dan kun je na afloop van de dienst niet alsnog annuleren, ook als dat minder dan twee weken na aanschaf is.

7. Mijn producten

Mijn producten zijn onder andere boeken, online trainingen en gesprekshulpen.

Ik vermeld de prijzen van mijn producten op mijn websites inclusief btw, tenzij duidelijk anders gemeld.

Ik probeer de prijzen natuurlijk zonder type- of programmeerfouten op mijn websites te zetten. Een vergissing is menselijk. Bij een duidelijke vergissing heb je geen recht op de prijs die op de website staat maar krijg je een offerte voor de bedoelde prijs.

7.1 Producten die horen bij ‘Energiek leven’

Losse exemplaren van de paperback van ‘Energiek leven’ koop je niet bij mij maar bij jouw lokale of online boekwinkel.

Na een lezing of workshop kun je vaak bij mij een exemplaar van ‘Energiek leven’ kopen. Deze aankoop kun je daarna niet meer terugdraaien.

Wil je als zakelijke klant tien of meer exemplaren van ‘Energiek leven’ tegelijk kopen? Dat kan rechtstreeks bij mij. Ik mag je daarbij een korting geven binnen de grenzen van de wet op de vaste boekenprijs. Deze aankoop kun je achteraf niet ongedaan maken.

Het e-book ‘Energiek leven’ is niet bij mij te koop. Ga hiervoor naar boekenbestellen.nl of bol.com.  

7.2 Producten die horen bij ‘Zo voel ik me thuis’

De producten van ‘Zo voel ik me thuis’ zijn verkrijgbaar via Ideon.

7.3 Boek ‘Mijn vriend Damocles’

Tot medio november 2023 kan iedereen de paperback van ‘Mijn vriend Damocles’ bij mij kopen. Zoals bij alle online aankopen heb je recht van retour binnen 14 dagen. De verzendkosten voor de retourzending zijn voor jouw rekening. Gesigneerde boeken zijn een uitzondering: die kunnen niet geretourneerd worden.

Na medio november schaf je de paperback ‘Mijn vriend Damocles’ aan bij je lokale of online boekwinkel.

Na een lezing of optreden kun je vaak bij mij een exemplaar van ‘Mijn vriend Damocles’ kopen. Deze aankoop kun je daarna niet meer terugdraaien.

Wil je als zakelijke klant tien of meer exemplaren van ‘Mijn vriend Damocles’ tegelijk kopen? Dat kan altijd rechtstreeks bij mij. Ik mag je daarbij een korting geven binnen de grenzen van de wet op de vaste boekenprijs. Deze aankoop kun je achteraf niet ongedaan maken.

Het e-book van ‘Mijn vriend Damocles’ koop je bij kobo of bol.com.

8. Intellectueel eigendom en copyright

Alle informatie op mijn website is vrij toegankelijk. Enthousiast? Vertel het anderen met een link naar mijn website. Teksten of beelden kopiëren van mijn website mag niet. Als je iets wil gebruiken, neem dan vooraf contact met mij op om daar afspraken over te maken.

Mijn ideeën als die van jou presenteren of verkopen mag natuurlijk ook niet. Verder zijn mijn ideeën er natuurlijk om te gebruiken en te verspreiden.

Als ik voor jou een product of idee ontwikkel, dan maken we afspraken over intellectueel eigendom en gebruik door anderen. Deze afspraken zijn een bijlage bij de offerte.

9. Aansprakelijkheid

Ik probeer mijn websites goed bij te houden en alle informatie goed op te schrijven. Maar ik ben een mens, en die maken wel eens een foutje of vergeten wel eens iets. Je kunt me daar niet voor aansprakelijk stellen.

Als gids in eigen-zinnig leven is het mijn doel om jou anders te laten kijken naar vertrouwde onderwerpen en nieuwe ideeën op te laten doen. Wat je met die nieuwe blikken en ideeën doet of niet doet, is jouw verantwoordelijkheid. Je kunt mij daarvoor niet aansprakelijk stellen.

10. Ontevreden of verschil van mening

Ik doe wat ik kan voor tevreden klanten. Als je niet tevreden bent, dan vind ik dat heel vervelend. Laat mij dit alsjeblieft zo snel mogelijk weten. Ik probeer dan met jou een goede oplossing te bedenken.

Als we er samen niet uitkomen, dan schakel ik hulp in. Wie en wat en hoe, dat bedenk ik op dat moment. Met zoveel verschillende producten en diensten en klanten zou het heel ingewikkeld worden dat helemaal uit te schrijven.

Voor grote opdrachten kunnen we hier vooraf specifieke afspraken over maken. Deze afspraken zijn dan een bijlage bij de offerte.

11. Tenslotte

Dit waren mijn algemene voorwaarden. Deze versie is van 14 november 2023.

Ik hoop met plezier met jou zaken te doen en weer een tevreden klant erbij te hebben!