Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de diensten en producten van Lottie van Starkenburg. Wat die zijn kun je lezen op haar websites www.lottievanstarkenburg.nl en www.zovoelikmethuis.nl.

1. Wie is Lottie?

Ik ben Lottie van Starkenburg, gids in eigen-zinnig leven. De kern van mijn bedrijf is gids zijn en gidsen maken:

  • Gids zijn: ik laat je anders kijken naar vertrouwde dingen en laat je nieuwe dingen zien;
  • Gidsen maken: ik maak voor ingewikkelde zaken een simpele handleiding waarmee je zelf aan de slag kan.

Mijn algemene voorwaarden zijn natuurlijk geschreven in begrijpelijke taal.

2. Contact

Wil je meer uitleg of heb je een andere vraag? Je kunt me bereiken via info@lottievanstarkenburg.nl.

Wil je liever bellen? Ik ook, maar omdat ik mijn telefoon ook privé gebruik, zet ik mijn nummer liever niet online. Als jij me jouw nummer mailt, dan bel ik je. Als je mijn nummer hebt, mag je me natuurlijk bellen. Het liefst tussen 9 en 5 op werkdagen.

Je kunt me ook een bericht sturen via LinkedIn  of over ‘Energiek leven’ via Facebook.

Hoe je ook contact zoekt, ik probeer snel te reageren. Meestal is dit binnen twee dagen. In schoolvakanties kan dit langer duren.

Mijn gezondheid is goed maar kwetsbaar. Als ik langere periode uitval, dan meld ik dat op mijn websites onder ‘contact’. Ik vraag je begrip dat een reactie dan lang kan duren.

3. Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing als je mij inhuurt voor een van mijn diensten of een van mijn producten koopt.

Ik maak soms verschil tussen zakelijke klanten (overheid, bedrijven en organisaties) en particuliere klanten (mensen die privé iets bij willen kopen). Soms omdat dat wettelijk moet. Soms omdat ik dat nodig vind. Let daarom goed op wat voor jou van toepassing is.

4. Offertes

Als je aan mij een offerte vraagt, zit je nog nergens aan vast.  

Mijn offertes zijn 30 dagen geldig, tenzij op de offerte duidelijk een andere periode staat.

Je kunt een offerte omzetten in een contract door je handtekening eronder te zetten en naar mij terug te sturen. Dit mag natuurlijk digitaal. Voor offertes onder de 1000 euro exclusief btw is het genoeg om een e-mail te sturen met bijvoorbeeld de tekst: “Ik ben akkoord met deze offerte.”

5. Betaling

De betalingstermijn voor zakelijke klanten is 30 dagen. Voor grote of langdurige opdrachten maken we afspraken over gespreide uitvoering/oplevering en betaling. Deze staan op de offerte.

Particulieren betalen vooraf, tenzij we in de offerte andere afspraken maken.

Voor alle klanten geldt: afspraak is afspraak. Ik lever mijn dienst en producten volgens afspraak, jij betaalt volgens afspraak. Bij overmacht zoeken we contact en maken afspraak over een oplossing.  Lever ik niet zonder geldige reden, dan betaal jij niet. Betaal jij niet, dan neem ik passende maatregelen.

6. Mijn diensten

Mijn diensten zijn onder andere het geven van lezingen en workshops over eigen-zinnig leven, advisering over eigen-zinnig leven, begeleiden van visie ontwikkeling en vertaling naar beleid, begeleiding moreel beraad en implementatieadvies. Onder eigen-zinnig leven valt ook ‘Zo voel ik me thuis’ en ‘Energiek leven’.

Deze diensten zijn bedoeld voor zakelijke klanten. Ik maak hiervoor altijd een offerte op maat.

Soms maak ik een uitzondering en doe ik op verzoek een dienst voor een particuliere klant. Dan maak ik altijd specifieke afspraken met je over de dienst en de voorwaarden waaronder ik die uitvoer. Als particuliere klant voor diensten zijn deze algemene voorwaarden niet van toepassing.

7. Mijn producten

Mijn producten zijn onder andere ‘Energiek leven’ en de gesprekshulpen van ‘Zo voel ik me thuis’.

Ik vermeld de prijzen van mijn producten op mijn websites inclusief btw, tenzij duidelijk anders gemeld.

Ik probeer de prijzen natuurlijk zonder type- of programmeerfouten op mijn websites te zetten. Een vergissing is menselijk. Bij een duidelijke vergissing heb je geen recht op de prijs die op de website staat maar krijg je een offerte voor de bedoelde prijs.

7.1 Energiek leven

Losse exemplaren van de paperback van ‘Energiek leven’ koop je niet bij mij maar bij jouw lokale of online boekwinkel.

Het e-book ‘Energiek leven’ is niet bij mij te koop maar alleen bij https://www.boekenbestellen.nl/ePUB/energiek-leven/41211.  

Na een lezing of workshop kun je vaak bij mij een exemplaar van ‘Energiek leven’ kopen. Deze aankoop kun je daarna niet meer terugdraaien.

Wil je als zakelijke klant tien of meer exemplaren van ‘Energiek leven’ tegelijk kopen? Dat kan rechtstreeks bij mij. Ik mag je daarbij een korting geven binnen de grenzen van de wet op de vaste boekenprijs. Deze aankoop kun je achteraf niet ongedaan maken.

De online training ‘Energiek leven en werken’ koop je niet bij mij, maar bij Astrid van de Nieuwenhof van reumawerkt.nl.

7.2 Zo voel ik me thuis

Bij ‘Zo voel ik me thuis’ horen een aantal gesprekshulpen. Deze kun je ook zonder dienstverlening kopen. Je kunt daarvoor een aanvraag doen via de website www.zovoelikmethuis.nl. Als ik je aanvraag heb ontvangen, krijg je van mij een offerte. Daarin staat ook de levertijd. Particuliere klanten kunnen maximaal 1 exemplaar per gesprekshulp kopen.

Zijn de artikelen beschadigd bij ontvangst? Neem dan contact met mij op. Dan zoek ik een passende oplossing.

Als je maximaal 1 exemplaar per gesprekshulp hebt besteld, dan kun je binnen twee weken na ontvangst de aankoop ongedaan maken. Je hoeft daarvoor geen reden op te geven. Stuur daarvoor een mail naar info@zovoelikmethuis.nl. Ik stuur dan het adres waarnaar je de artikelen terug kunt sturen.  Jij betaalt de kosten om de artikelen terug te sturen. Als ik de artikelen in goede staat heb ontvangen, stort ik binnen een week het aankoopbedrag terug.

Heb je meerdere exemplaren per gesprekshulp besteld, dan kun je de aankoop niet ongedaan maken.

8. Intellectueel eigendom en copyright

Alle informatie op mijn website is vrij toegankelijk. Enthousiast? Vertel het anderen met een link naar mijn website. Teksten of beelden kopiëren van mijn website mag niet. Als je iets wil gebruiken, neem dan vooraf contact met mij op om daar afspraken over te maken.

Mijn ideeën als die van jou presenteren of verkopen mag natuurlijk ook niet. Verder zijn mijn ideeën er natuurlijk om te gebruiken en te verspreiden.

Als ik voor jou een product of idee ontwikkel, dan maken we afspraken over intellectueel eigendom en gebruik door anderen. Deze afspraken zijn een bijlage bij de offerte.

9. Aansprakelijkheid

Ik probeer mijn websites goed bij te houden en alle informatie goed op te schrijven. Maar ik ben een mens, en die maken wel eens een foutje of vergeten wel eens iets. Je kunt me daar niet voor aansprakelijk stellen.

Als gids in eigen-zinnig leven is het mijn doel om jou anders te laten kijken naar vertrouwde onderwerpen en nieuwe ideeën op te laten doen. Wat je met die nieuwe blikken en ideeën doet of niet doet, is jouw verantwoordelijkheid. Je kunt mij daarvoor niet aansprakelijk stellen.

10. Ontevreden of verschil van mening

Ik doe wat ik kan voor tevreden klanten. Als je niet tevreden bent, dan vind ik dat heel vervelend. Laat mij dit alsjeblieft zo snel mogelijk weten. Ik probeer dan met jou een goede oplossing te bedenken.

Als we er samen niet uitkomen, dan schakel ik hulp in. Wie en wat en hoe, dat bedenk ik op dat moment. Met zoveel verschillende producten en diensten en klanten zou het heel ingewikkeld worden dat helemaal uit te schrijven.

Voor grote opdrachten kunnen we hier vooraf specifieke afspraken over maken. Deze afspraken zijn dan een bijlage bij de offerte.

11. Tenslotte

Dit waren mijn algemene voorwaarden. Deze versie is van 20 februari 2021.

Ik hoop met plezier met jou zaken te doen en weer een tevreden klant erbij te hebben!