Zes maanden ‘Energiek leven’

Een boek uitgeven is een avontuur. Zes maanden geleden verscheen ‘Energiek leven’. Veel werk? Zeker! De reacties? Lovend! Social media planning nodig? Ja. Met schade en schande geleerd. Nu ik dit schrijf is het twintig graden koeler buiten dan ik dit blog op de planning zette. Tijd voor een terugblik en iets om het succes van ‘Energiek leven’ te vieren!

De aanloop

Eerste week juni: bubbelenveloppen, check. Postzegels, check. Nu alleen nog de boeken, en dan kunnen de recensie-exemplaren verstuurd. Nu is het wachten op de de dozen boeken.

Nog spannender dan wachten op de dozen, is wachten op de eerste reacties. De Borstkankervereniging heeft de primeur van de eerste recensie. Het allerleukst zijn reacties van lezers, die vaakrechtstreeks uit het hart komen: “Ik ben nog maar op bladzijde 19 van je boek en de tranen zijn niet meer te stoppen.”

De reacties blijven komen, en ik blijf blozen. Naar mijn gevoel moest dit boek er komen. Dat keer op keer bevestigd horen is… Niet fijn, want het geeft aan hoe groot het probleem is. Stimulerend is het goede woord.

Energiek leven in coronatijd

Het was een bewuste keuze om ‘Energiek leven’ versneld uit te geven tijdens de coronacrisis. Ik vrees dat mensen met vermoeidheidsklachten in deze tijd onderaan de prioriteitenlijst. Reden genoeg om nu dit boek uit te geven.

Exposure creëren is wel moeilijk. Interviews, lezingen – dat is lastig in deze tijd. Een radio-interview werd uitgesteld naar (hopelijk) 20 november (meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden). Een lezing uitgesteld. Heb je een tip voor een (online) podium? Laat het me weten, en help zo mee de boodschap te verspreiden naar nog meer mensen, patiënten en zorgverleners!

Ik probeer het te relativeren: met minstens twee coronagolven kan ik best meer dan een Energiek leven golven maken toch? Past ook wel bij het boek.

Vieren met… een e-book

Zes maanden ‘Energiek leven’. Redenen genoeg voor een feestje. Ik vind het belangrijk dat ‘Energiek leven’ voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Daarom ben ik superblij dat ‘Energiek leven’ te leen is in veel bibliotheken. Voor sommige mensen is een e-book toegankelijker dan een papieren boek, bijvoorbeeld omdat je de letters groter kunt maken of je het boek niet vast hoeft te houden. Daarom heb ik besloten ook een e-book ‘Energiek leven’ uit te brengen. Interesse? Stuur me een bericht en ik stuur je een mail zodra het beschikbaar is.

En verder? Op naar de tweede druk!