Reacties van lezers

“Ik leg net jouw boek weg, ik heb het bijna in een ruk uitgelezen. Wat werp jij een mooi nieuw licht op ongezonde vermoeidheid! Zelf ben ik ook ervaringsdeskundige maar jij analyseert scherp en verwoordt veel van wat ik heb ervaren maar waar ik nooit de woorden voor heb gevonden.
Ik hoop dat jouw boek veel mensen met ongezonde vermoeidheid gaat bereiken en vooral ook veel artsen, therapeuten, begeleiders etc.
Het zou geweldig zijn als dit nog maar het begin was van een nieuwe manier van kijken naar chronische ongezonde vermoeidheid. 💪”
– Katja

“Ik ben nog maar op bladzijde 19 van je boek en de tranen zijn niet meer te stoppen. De rest zal nog even moeten wachten. Dit is helemaal niks voor mij..zoveel emotie. Het lijkt wel of je over mij schrijft!
Dank je wel..eindelijk iemand die weet waarover ik het heb! Dank je wel voor het opschrijven en het wereldkundig maken. Ik hoop ZO dat het helpt en ook vooral artsen meelezen.”
– G.L.

“Herkenbaar, makkelijk leesbaar en praktisch toepasbaar.” – Helen Mijnarends van Centrum Chronisch Ziek en Werk

“Ik ben blij dat ik je boek heb gelezen. Zoveel herkenning. Dit boek zou elke huisarts en praktijkondersteuner moeten lezen.” – Vera Vandervesse

“Bedankt voor het schrijven van Energiek leven. Ik heb er veel inspiratie uit gehaald. Ik ben 50 en ik heb net een Parkinson diagnose gekregen en ik begreep niets van mijn energie en het gebrek daaraan. Ik vond het plaatje in je boek met het overzicht zo duidelijk over energie. Het helpt als reminder als mijn energie daalt of het tijd wordt voor afwisseling.” – Els

“Mooie en duidelijke opbouw en info. Ik denk dat ik er voor mijn cliënten heel veel aan heb. Dat vermoeidheid bijvoorbeeld niet alleen bestreden kan worden met uitrusten. Soms is dat nodig, maar het is belangrijk ook de ‘andere spieren sterk te houden’. Dat voorbeeld van dat kopje voor je uit houden is makkelijker als je de arm beweegt vind ik een mooie vondst die ik goed kan gebruiken.” – Jantine Dijkstra van coachpraktijk Bloeidaal

“Heel helder hoe je vermoeidheidsklachten in beeld brengt, indeelt en onder verdeelt. Mooi, ook, hoe je jezelf open en toch ook helder neer zet in het boek en als voorbeeld gebruikt, zonder dat het alleen een ‘ervaringsboek’ wordt. De balans tussen voorbeelden, theorie en hoe in de praktijk te brengen vind ik knap gedaan.” – Caroline Bezemer

“Je hebt echt een doorwrocht werk over (menselijke) energie gemaakt. En wat ik knap vind is dat je het luchtig houdt en doorspekt met vele voorbeelden uit de praktijk (en met mooie metaforen). Je stelt je daarbij heel kwetsbaar op omdat veel voorbeelden uit jouw praktijk komen. Chapeau!” – Ruud Hanou auteur van het boek ‘De energiesnelweg’

“Eerlijk tot op het bot, helder geschreven, dit is iemand die echt begrijpt wat het probleem is.”

“Energiek leven is het meest complete boek over vermoeidheid en wat je daaraan kunt doen dat ik ooit gelezen hebt. Had ik dit tien jaar geleden maar kunnen lezen.”

“Alles wat je dokter je niet vertelt over vermoeidheid.”

“Pijnlijke herkenning en hoopgevend tegelijk.”

“Sommige dingen deed ik intuïtief al. Ik ga de andere strategieën ook proberen.”

Jouw lezersreactie ook hier? Laat het me weten!

terug naar hoofdpagina ‘Energiek leven’