Training ZinverZetten met Ziekte en Zorg

Hoe kun je jouw cliënten helpen om zelf zin te maken in hun dagelijks leven met een langdurige aandoening? Ontdek het in de verdiepende trainingen ‘ZinverZetten met Ziekte en Zorg’.

Deze trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor professionals in zorg en welzijn in samenwerking met Peter Henk Steenhuis van kenniscentrum ZinverZetten. Door de samenwerking met kenniscentrum Zinverzetten krijg je het beste van twee werelden: de jarenlange ervaring met dit concept van Henk en de unieke cliënten/patiëntenbril van mij!

Eendaagse training ZinverZetten met Ziekte en Zorg

In de eendaagse training maak je kennis met de 4 soorten zingeving en hun betekenis bij een leven met ziekte en zorg. Vervolgens ga je zelf aan de slag met interactieve oefeningen en spelvormen. Het motto van de dag is ‘van passieve naar actieve kennis!’ Aan het einde van de dag kun je zelf ZinverZetten in gesprek met jouw cliënten.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor verpleegkundigen, artsen, geestelijk verzorgers, psychologen, maatschappelijker werkers, etc. We maken de voorbeelden en oefeningen op maat voor doelgroep en/of sector waar de deelnemers werken, bijvoorbeeld GGZ of palliatieve zorg.

Een van de deelnemers van de training die we voor het Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam-Diemen gaven maakte een verslag. Lees het hele verslag:

Praktische informatie

Duur: 1 dag
Aantal deelnemers: 10-20
Trainers: Peter Henk Steenhuis van kenniscentrum ZinverZetten en Lottie van Starkenburg
Kosten: afhankelijk van locatie/aantal deelnemers

Deze training komt het beste tot zijn recht op locatie. Ook mogelijk als een dagdeel online en een dagdeel op locatie. We overleggen graag over de (on)mogelijkheden.


Accreditatie mogelijk!

Meer informatie en boeken

Heb je nog vragen of wil je een meteen een datum prikken? Mail en ik bel je snel.

Maatwerktraining ZinverZetten met Ziekte en Zorg

Een leertraject op maat. Vooraf bepalen we de leerdoelstellingen. Daarna begeleid ik je samen met Henk van Kenniscentrum ZinverZetten in groepjes van 3-4 personen. Het traject bestaat uit 4 sessies van ieder 2 uur, afgewisseld met huiswerkopdrachten op basis van de aangereikte lesstof. Inclusief een individuele Z-test en twee boeken, WerkverZetten en Ambachtelijk zingeven, beide geschreven door Peter Henk Steenhuis.

Interesse? Maar direct een vrijblijvende afspraak.