Training ZinverZetten met Ziekte en Zorg

Hoe kun je jouw cliënten helpen om zelf zin te maken in hun dagelijks leven met een langdurige aandoening? Ontdek het in de verdiepende trainingen ‘ZinverZetten met Ziekte en Zorg’.

Deze trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor professionals in zorg en welzijn in samenwerking met Peter Henk Steenhuis. Door deze samenwerking krijg je het beste van twee werelden: de jarenlange ervaring met dit concept van Henk en de unieke cliënten/patiëntenbril van mij!

2×2 uur intensieve training ZinverZetten met Ziekte en Zorg

In de eerste sessie maak je kennis met de 4 soorten zingeving en hun betekenis bij een leven met ziekte en zorg. In de tweede sessie gaan we aan slag met casuïstiek van de deelnemers. Zo maken we alle vier de soorten zingeving concreet en krijgen je praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor verpleegkundigen, artsen, geestelijk verzorgers, psychologen, maatschappelijker werkers, etc. We maken de voorbeelden en oefeningen op maat voor doelgroep en/of sector waar de deelnemers werken, bijvoorbeeld GGZ of palliatieve zorg.

Reacties van deelnemers

“Verrassend”

“Laagdrempelige en praktische tips om het gesprek over zingeving aan te gaan”

“Goed bruikbaar in de praktijk!”

Een van de deelnemers van de training die we voor het Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam-Diemen gaven maakte een verslag. Lees het hele verslag:

Praktische informatie

Duur: 2×2 uur
Aantal deelnemers: 8-20
Trainers: Peter Henk Steenhuis van kenniscentrum ZinverZetten en Lottie van Starkenburg
Kosten: op aanvraag, mede afhankelijk van locatie/aantal deelnemers

Het is mogelijk om de eerste sessie voor een grotere groep te doen om de kosten te drukken. Liever alles op één dag of voor een specifieke doelgroep? We overleggen graag over de (on)mogelijkheden.

Deze training is voor 4 punten geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister van V&VN. Aanvraag accreditatie voor andere beroepsgroepen is mogelijk!

Meer informatie en boeken

Heb je nog vragen of wil je een meteen een datum prikken? Mail en ik bel je snel.

Maatwerktraining ZinverZetten met Ziekte en Zorg

Een leertraject op maat. Vooraf bepalen we de leerdoelstellingen. Daarna begeleid ik je samen met Henk van Kenniscentrum ZinverZetten in groepjes van 3-4 personen. Het traject bestaat uit 4 sessies van ieder 2 uur, afgewisseld met huiswerkopdrachten op basis van de aangereikte lesstof. Inclusief een individuele Z-test en twee boeken, WerkverZetten en Ambachtelijk zingeven, beide geschreven door Peter Henk Steenhuis.

Interesse? Maar direct een vrijblijvende afspraak.