Publicaties

Ik schrijf met plezier boeken, artikelen en blogs over eigen-zinnig leven en de ethiek van patiënt-zijn.

Boeken

Energiek leven

omslag  'Energiek leven'

9 juni 2020 is mijn boek ‘Energiek leven – Anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen’ verschenen.

Veel mensen met chronische aandoeningen hebben in meer of mindere mate last van vermoeidheid. De impact op hun leven is enorm en een groot onderschat probleem.

De beschikbare behandelingen van de reguliere en alternatieve geneeskunde hebben één ding gemeen: ze werken niet of nauwelijks of slechts voor een minderheid. Nieuwe behandelingen blijven uit omdat het probleem steeds op dezelfde manier benaderd wordt. Intussen krijgen patiënten de boodschap dat ‘ze er mee moeten leren leven’. Zonder handleiding.

Dit boek voorziet in twee dingen:

  • een handleiding leven met chronische vermoeidheid op basis van meer dan 25 jaar persoonlijke ervaring – met 11 strategieën voor meer energie!;
  • een andere kijk op het probleem die moet leiden tot andere vragen, nieuwe antwoorden en effectieve behandelingen voor vermoeidheid.

Verkrijgbaar als paperback en e-book.

Zo voel ik me thuis

Wat maakt dat jij je thuis voelt op de plek waar je woont? Thuis is de basis onder je bestaan. Thuis is heel persoonlijk. Vaak zijn er geen woorden voor thuis nodig. Soms wel. En dan is er ‘Zo voel ik me thuis’. Met het gratis e-book ontdek je woorden voor jouw thuis. Meer informatie en downloaden.

Andere boeken

Ik heb plannen voor (tenminste) nog twee boeken.

Het eerste gaat over anders kijken naar eigen verantwoordelijkheid van patiënten. Daarin onderzoek ik een ander begrip van verantwoordelijkheid, waarin patiënten niet worden aangesproken op het herstellen van hun fouten maar op het positief vormgeven van hun toekomst.

Het tweede gaat over deugdethiek van patiënt zijn. Onze normatieve opvattingen over wat patiënten moeten en mogen doen in mijn ogen geen recht aan de praktijk van patiënt-zijn. Die gaat over het zoeken van het juiste midden tussen vasthouden en loslaten, erkennen en ontkennen, etc.

Artikelen

Verschenen:

Publicaties op LinkedIn:

Blog

En lees natuurlijk ook mijn blog.