Interactieve workshop ‘Energiek leven’

Ontdek hoe jij meer energie kunt krijgen in deze interactieve workshop!

De drie geheimen van energieke mensen

Ken je ook van die mensen die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de weer zijn? Van die mensen die een onuitputtelijke hoeveelheid energie lijken te hebben? Wat is hun geheim? Hoe kun jij deze inzichten toepassen in jouw leven? Daarmee gaan we in een interactieve workshop aan de slag.

In deze workshop komen drie van de elf strategieën voor meer energie uit mijn boek ‘Energiek leven’ aan bod. Iedereen kan deze strategieën leren toepassen in de eigen situatie. Bij de keuze van voorbeelden hou ik rekening met de aandoeningen die de deelnemers hebben.

Lottie aan het woord
Foto: Esther van Putten

Ervaringen

<<< Dit zijn enkele reacties van deelnemers van het Hersenletselcongres 2023

Reacties van deelnemers van de workshop bij de Nierpatiënten Vereniging Nederland:

“Positief verhaal door de focussen op wat mogelijk is met oog voor wat niet kan”
“Van deze workshop heb ik energie gekregen”

Henriëtte, bestuurslid van vereniging Caleidoscoop voor mensen met een dissociatieve stoornis, zei na afloop van de workshop:

Lottie verzorgde voor onze digitale ontmoetingsdag een workshop ‘Energiek leven’. De workshop was een hele prettige combinatie van leren en ervaring uitwisselen, waarbij de deelnemers aan de hand van de theorie gezamenlijk nadachten over wat energie voor hen betekende. Lotties kundige, respectvolle en kalme aanwezigheid gaf de ruimte om de diepte in te gaan en woorden te geven aan vormen van moeheid en energie. Een waardevolle workshop!

Over de workshop, die ik verzorgde voor ‘Inloophuis Leven met Kanker’, zei Wike de Klerk, een van de trouwe vrijwilligers en van het Inloophuis kunstzinnig therapeute, na afloop:

“Tijdens de lezing wist Lottie een fijne interactie met haar publiek te creëren door een combinatie van theorie, het delen van haar eigen ervaringen met vermoeidheid en het luisteren naar de ervaringsverhalen van haar publiek.
Naast helder uitleggen hoe vaag vermoeidheid eigenlijk is voor je omgeving (en jezelf) legt Lottie vooral de nadruk op hoe je energie kunt creëren in jouw persoonlijke situatie. Daarmee inspireerde zij de aanwezigen.
Een helder en toegankelijk verhaal met praktische handvatten wanneer je door kanker of door een andere chronische ziekte beperkt bent in je energie. Voluit leven blijkt nog steeds mogelijk!

Voor wie?

  • voor patiëntenorganisaties met een achterban die last heeft van vermoeidheid. Bij de keuze van voorbeelden hou ik rekening met de aandoening van de deelnemers. Mensen met o.a. kanker, psychische kwetsbaarheid, nah, reuma en nierziekten waren enthousiast!
  • voor zorgverleners. Hoe krijg je beweging in dit taaie onderwerp? Laat je inspireren met verrassende inzichten die je de volgende dag kunt toepassen met jouw cliënten. Interessant voor op congressen, eendaagse dieptetrainingen ook mogelijk.
  • voor werkgevers die hun mensen willen ondersteunen bij vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Het mooiste is: deze variant van de workshop is geschikt voor voor alle medewerkers, met en zonder chronische ziekte. Dat is pas echt inclusief!

Meer informatie en boeken

Online of op locatie? Voor een contactdag of in company? Ik overleg graag met je over jouw wensen. De optimale tijdsduur is ongeveer een uur. Neem direct contact op.