Inhoud

Inkijkexemplaar

‘Energiek leven’ is een handleiding voor mensen die leven met een of meer chronische aandoeningen. Heb je diabetes of reuma of een andere chronische ziekte? Kamp je met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel of behandelingen tegen kanker? Of is duidelijk dat er iets mis is maar is de oorzaak nog onduidelijk? ‘Energiek leven’ helpt jou om meer energie te krijgen.

‘Energiek leven’ is ook interessant voor artsen, andere zorgverleners en voor onderzoekers. Innovatie in de zorg voor mensen met chronische vermoeidheid vereist een nieuwe blik op het probleem. Dit boek leert anders kijken. Anders kijken leidt tot andere vragen. Andere vragen leveren nieuwe antwoorden op.

4 maal anders kijken naar vermoeidheid

‘Energiek leven’ opent met vier manieren om anders te kijken naar vermoeidheid:

  • Zie vermoeidheid bij chronische aandoeningen niet als ‘gewone vermoeidheid maar dan erger’ maar als iets totaal anders met andere eigenschappen;
  • Focus niet op vermoeidheid bestrijden maar op energie creëren;
  • Maak van een vage klacht een precieze beperking;
  • Benader energie als een complex systeem.

Dit legt de basis voor anders kijken naar het probleem. Hierdoor kun je andere vragen stellen. Die leiden tot een andere aanpak van het probleem.

7 soorten energie

Wat is energie eigenlijk? Een fijn gevoel is te vaag, dat helpt je niet verder. ‘Energiek leven’ benadert energie op vier verschillende manieren. Dat levert zeven soorten energie op: fysieke energie, mentale energie, emotionele energie, voedende energie, sociale energie, omgevingsenergie en zingevende energie. Er is altijd een soort energie die jij kan beïnvloeden.

3 geheimen van energieke mensen

Sommige mensen hebben heel veel energie. Waar halen ze dat vandaan? Wat kun je daarvan leren? ‘Energiek leven’ vertelt je de drie geheimen van energieke mensen en hoe je die met jouw beperkingen toe kunt passen.

1 energiemodel

Energiemodel uit 'Energiek leven'

Wat is de samenhang tussen de verschillende manieren om energie te benaderen en de verschillende vormen van energie? Dat vertelt het energiemodel. Hier komen alle manieren om energie te beïnvloeden samen.

30 soorten vermoeidheid

Vermoeidheid een vage klacht? Niet als je ‘Energiek leven’ gelezen hebt. Dertig soorten vermoeidheid leren je verwoorden wat precies jouw energiebeperking is zodat je gericht jezelf kunt helpen.

11 strategieën voor meer energie

Er is geen simpele oplossing voor chronische vermoeidheid. Het energiemodel toepassen is beslist ingewikkelder dan ‘genoeg vitamines’ naar binnen krijgen. In dit boek staan elf strategieën voor een energiek leven die je op weg helpen om het energiemodel goed toe te passen.

En meer….

‘Energiek leven’ bevat tientallen persoonlijke voorbeelden voor herkenning en inspiratie.

Bestel direct