‘Energiek leven’ in de podcast van ‘Sterker door ellende’

Sterker door ellende? Ellende die uiteindelijk kan aanvoelen als cadeautje? Dat kan. Zo ervaar ik het, en sinds kort weet ik dat er ook een naam voor is: post-traumatische groei. Greet Vonk deed er onderzoek naar, helpt mensen om hun blik weer naar boven te richten en traint anderen om hetzelfde te doen. Ze vatte het samen als: “Niet kijken naar klachten maar naar krachten!”

Sinds kort maakt ze podcasts met de titel ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’. Een paar weken terug interviewde Greet Vonk mij. We spraken over wat vermoeidheid met je doet, de terugkerende ellende van niet gehoord worden en hoe ik uiteindelijk mijn weg vond naar voluit leven met energiebeperkingen. Het resultaat is sinds vandaag te beluisteren.

De andere podcasts in de reeks zijn ook het beluisteren waard, kijk op ‘Sterker door ellende’ voor het overzicht.