Samenwerking met Ideon voor ‘Zo voel ik me thuis’

De activiteiten van ‘Zo voel ik me thuis’ verhuizen naar Ideon. Dit is het persbericht:

Persbericht

Nieuwe methode voor persoonsgericht werken: ‘Zo voel ik me thuis’

‘Hier mag je je thuis voelen’ staat in iedere visie van ouderenzorgorganisaties. Maar hoeveel bewoners in de intramurale zorg voelen zich ook echt thuis? 

Maak van het huis een thuis

Je thuis voelen is persoonlijk, gaat over meer dan je huis en het zijn de kleine dingen die ertoe doen. Loop je thuis op sloffen of schoenen? Eieren van je eigen kippen of heb je niks met dieren? Rust en ruimte of de levendigheid van de stad? Een krakeling of een appelkoek? Veel van die kleine dingen zijn ook bij intramuraal groepswonen eenvoudig te realiseren. Met ‘Zo voel ik me thuis’ ontdek je hoe met kleine dingen voor iemand anders een groter gevoel van thuis kunt creëren.

“We schonken hier altijd kant-en-klare thee uit de thermosfles. Nu zit er alleen heet water in en hebben we een theedoos met de favoriete smaken van alle bewoners. De thee smaakt nu naar thuis! Een mevrouw dronk altijd te weinig. Nu niet meer!”

model Zo voel ik me thuis

Samenwerking Ideon en Lottie van Starkenburg

‘Zo voel ik me thuis’ is een methodiek ontwikkeld door gids in eigen-zinnig leven Lottie van Starkenburg. Vanaf 1 februari 2022 brengen Lottie en Ideon het samen naar intramurale zorgorganisaties. 

Lottie: “Ik ben heel blij met het enthousiasme van Marlijn om ‘Zo voel ik me thuis’ toegankelijk te maken voor iedereen die in de ouderenzorg werkt. Hierdoor komt mijn droom een stuk dichterbij.”

Marlijn: “Met ‘Zo voel ik me thuis’ kunnen wij veel meer werken vanuit onze visie dat het in de zorg gaat om het welzijn van de bewoners, waarbij persoonsgericht werken het vertrekpunt is. Dat komt hierin helemaal samen. We gaan een mooi aanbod neerzetten!”

Aan de slag!

Het is onze gezamenlijke droom dat iedereen in de ouderenzorg zegt: ik voel me hier helemaal thuis! Om dat te bereiken bieden we webinars, trainingen, een microlearning en maatwerktrajecten. Voor medewerkers én management. Neem voor een oriënterend gesprek contact op met Marlijn Abbink van Ideon. Je kunt haar bereiken via marlijn@ideon.nl of 06-26070102.

foto Marlijn Abbink (Ideon) en Lottie van Starkenburg ondertekenen samenwerkingsovereenkomst
De feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst