Lekker niet thuis

vakantie

Winkelen voor het vakantiegevoel

Op vakantie in Nederland winkelen wij bij voorkeur niet bij de Jumbo. Bij de AH als het moet, een Hoogvliet betekent nostalgie, maar het liefste gaan we naar een Coop of een Boni. We fietsen er zelfs voor om. Waarom? Voor het vakantiegevoel.

Thuis hebben we een Jumbo. We weten er blind de weg. Efficiënt en vertrouwd. Op vakantie willen we net iets anders. Een Coop of Boni heeft Woerden niet. Voor het vakantiegevoel lopen we rondjes – waar staan hier de knakworsten?? – door een onbekende supermarkt. Het leukst zijn de huismerken. Hebben ze hier nog iets anders dan anders?

Thuis dankzij vakantie

Wanneer voel je je meer thuis dan als je net terug bent van vakantie? Je eigen koffie, koek en kaas. Je eigen bank. Welk bed ligt lekkerder dan je eigen bed? Opeens kom je weer bekenden op straat tegen. Je gaat op vakantie voor het vakantiegevoel, en krijgt er thuisgevoel bij!

Ik gebruik de zomer om op te laden. Even geen nieuwe blogs. Eind augustus ben ik terug, met nieuwe blogs en nieuwe thuisinspiratie. Laat me weten wat jij waardeerde aan jouw thuis toen je terug kwam van vakantie!