Eerste podcast Energiek leven

Mijn boek ‘Energiek leven’ heeft als ondertitel ‘anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen’. Ik ben ervan overtuigd dat we alleen nieuwe oplossingen voor chronische vermoeidheid zullen vinden als we het probleem vermoeidheid anders gaan bekijken. ‘Energiek leven’ is bedoeld als begin, niet als einde daarvan.

Naar aanleiding van mijn boek heb ik prachtige gesprekken met mensen die zelf last hebben van vermoeidheid én met deskundigen op hun eigen vakgebied. Deze gesprekken wil ik met jullie delen. Daarom ga ik nu podcasts maken!

Aflevering 1: omgaan met grenzen

Foto van een werkstuk van een client van Wike

Waar is mijn reservebatterij? Dat heb ik me vaak afgevraagd als ik weer eens tegen de op=op muur aan knalde. Hoe ga je om met grenzen aan je energie? Het lijkt een simpel rekensommetje: zoveel energie = zoveel doen. Zelfs bij mijn harde bèta achtergrond sluit zo’n rationele afweging niet goed aan.

Daarom spreek ik in de eerste aflevering met Wike de Klerk, kunstzinnig therapeute en gespecialiseerd in de begeleiding van vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. Hoe kunnen een kwast en waterverf jou helpen om steviger in je schoenen te staan? Ook deel ik een paar van mijn eigen hoogte- (of diepte?)punten.

Nu luisteren!

De podcast is nu te beluisteren via YouTube (zie hieronder) en via Spotify, Google podcasts en Anchor.fm.

Ik leer door te doen en hoor heel graag wat jij van deze podcast vindt.

Meer informatie

De website van Wike

Meer over kunstzinnige therapie

Alles over ‘Energiek leven’