Energiek leven – nu ook in de bibliotheek

Afbeelding van omslag 'Energiek leven' met tekst 'Nu ook in de bibliotheek'

Vorige week kreeg ik bericht dat ‘Energiek leven’ door de selectie voor bibliotheken heen is gekomen. Dat is reden voor een feestje. Nog meer mensen kunnen nu ‘Energiek leven’ lezen!

Alle bibliotheken krijgen deze samenvatting/recensie geschreven door Trix Westeneng te zien bij het aanbod van nieuwe boeken:

Veel mensen met chronische aandoeningen hebben last van vermoeidheid. Vermoeidheid is een vage klacht waar in de gezondheidszorg weinig aandacht aan wordt besteed. In dit boek geeft de auteur, die zelf te kampen had met chronische aandoeningen, een andere kijk op vermoeidheid. Ook behandelt zij strategieën om met vermoeidheid om te gaan. Om energiek te leven moet de focus liggen op het creëren van energie en niet op het bestrijden van vermoeidheid. Aan de orde komt het onderscheid tussen vitale en ongezonde vermoeidheid evenals de vraag wat energie is. Er zijn vele soorten energie, onder andere: fysieke, mentale, sociale, emotionele, voedende en zingevende energie. Energie als een complex systeem dat bij chronische ziekten onder druk komt te staan wordt duidelijk gemaakt. Van daaruit volgen elf strategieën voor energiek leven en hoe ze toe te passen. Lottie van Starkenburg (1978) heeft meer dan twintig jaar ervaring met verschillende aandoeningen. Helder en overzichtelijk geschreven boek. Zeer aan te bevelen voor diegenen die te maken hebben met ‘ongezonde’ vermoeidheid.

De eerste order is binnen. Biblion gaat ze omtoveren in bibliotheekboeken met steviger kaft. Daarna komen ze bij 44 bibliotheken in de kast. Ik weet nog niet welke, maar in de tussentijd kun je er natuurlijk al bij jouw bibliotheek om vragen.