Eerste reacties op ‘Energiek leven’

Omslag en titel 'Energiek leven'

Morgen verschijnt ‘Energiek leven – anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen’. De afgelopen weken mocht ik alvast een aantal exemplaren uitdelen. De reacties? Die maakten me aan het blozen.

De eerste reacties gingen natuurlijk over de omslag. Complimenten daarover zijn voor Ine de Knoop. Daarna kwamen de eerste reacties over de inhoud: “Goed leesbaar, ook voor mij als dyslecticus!” en “Ik ben pas bij hoofdstuk 4 maar je zet me nu al enorm aan het denken.”

Nu komen ook de eerste reacties binnen van mensen die het boek helemaal gelezen hebben. Zo schreef Jantine Dijkstra, lifecoach bij coachpraktijk Bloeidaal voor mensen die geconfronteerd worden met een chronische of levensbedreigende ziekte:

“Mooie en duidelijke opbouw en info. Ik denk dat ik er voor mijn cliënten heel veel aan heb. Dat vermoeidheid bijvoorbeeld niet alleen bestreden kan worden met uitrusten. Soms is dat nodig, maar het is belangrijk ook de ‘andere spieren sterk te houden’. Dat voorbeeld van dat kopje voor je uit houden is makkelijker als je de arm beweegt vind ik een mooie vondst die ik goed kan gebruiken.”

Caroline Bezemer schreef me:

“Heel helder hoe je vermoeidheidsklachten in beeld brengt, indeelt en onder verdeelt. Mooi, ook, hoe je jezelf open en toch ook helder neer zet in het boek en als voorbeeld gebruikt, zonder dat het alleen een ‘ervaringsboek’ wordt. De balans tussen voorbeelden, theorie en hoe in de praktijk te brengen vind ik knap gedaan.”

En collega-auteur Ruud Hanou van het boek ‘De energiesnelweg schrijft:

“Je hebt echt een doorwrocht werk over (menselijke) energie gemaakt. En wat ik knap vind is dat je het luchtig houdt en doorspekt met vele voorbeelden uit de praktijk (en met mooie metaforen). Je stelt je daarbij heel kwetsbaar op omdat veel voorbeelden uit jouw praktijk komen. Chapeau!”

Vandaag is de eerste dag dat ik kan zeggen: vandaag besteld is morgen in huis. Laat je me weten wat jij van ‘Energiek leven’ vond?

Bestel direct