Energiek leven! – de omslag

De laatste weken was het hier stil, met een goede reden: ik legde de laatste had aan mijn boek ‘Energiek leven – anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen’. In dit blog vertel ik je meer over de omslag!

omslag Energiek leven

De kleur voor de omslag wist ik meteen: oranje. Oranje staat voor energie. Maar een beeld?

Een vriendin kwam met een lachende slak als idee. De slak als dier met weinig energie, de lach om het plezier dat de slak in zijn leven heeft. De vormgever zette op het eerste ontwerp een eenvoudige origamislak, als symbool voor de mogelijkheden binnen de beperkingen van een vel vierkant papier.

Wat ze niet wist, was dat ik als kind eindeloos heb zitten vouwen. In een van mijn oude origamiboeken stond een prachtige slak, met veel meer details. De slak op de voorkant is een variant op dat ontwerp. Zelf gevouwen, op de foto gezet door man en zoon.

Ongelooflijk welke mogelijkheden een vierkant velletje papier biedt! Ik hoop met mijn boek te bereiken dat mensen de ongelooflijke mogelijkheden binnen hun energiebeperkingen zullen ontdekken.

Nieuwsgierig naar de inhoud? ‘Energiek leven’ is vanaf 9 juni verkrijgbaar bij bol.com en boekwinkels.