Workshops en trainingen

Samen met Peter Henk Steenhuis van kenniscentrum ZinverZetten verzorg ik workshops, lezingen en trainingen over ZinverZetten met Ziekte en Zorg voor mensen met chronische of langdurige aandoeningen en professionals in zorg en welzijn.

Vliegende Start Workshop

In twee uur maak je kennis met het gedachtegoed van de 4 soorten zingeving en hoe die eruitzien door de ogen van jouw patiënten/cliënten. Op verzoek met het accent op een bepaalde doelgroep, zoals palliatieve zorg, ggz of chronische ziekten.

Deelnemers aan deze workshop:
“Praktische en concreet.”
“Nieuwe invalshoeken.”
“Duidelijke uitleg met goede voorbeelden, dichtbij ervaringen van mensen en met oog voor diversiteit.”
“Goede sprekers, in korte tijd veel nieuwe kennis opgedaan!”

Praktische informatie
Tijd: 2 uur
Waar: online of op locatie
Aantal deelnemers en kosten: afhankelijk van locatie
Meer informatie en boeken

Deze workshop verzorgen we ook via open inschrijving.

Verdiepende training

In de eendaagse training maak je kennis met de 4 soorten zingeving en hun betekenis bij een leven met ziekte en zorg. Vervolgens ga je zelf aan de slag met interactieve oefeningen en spelvormen, collectief en in kleine groepen. Het motto van de dag is ‘van passieve naar actieve kennis!’ Aan het einde van de dag kun je zelf ZinverZetten in gesprek met jouw cliënten.

Praktische informatie
Duur: 1 dag
Locatie: op locatie
Aantal deelnemers: 10-20
Kosten: afhankelijk van locatie/aantal deelnemers
Meer informatie en boeken

Maatwerk

Een leertraject op maat. Vooraf bepalen we de leerdoelstellingen. Daarna begeleiden Lottie en Kenniscentrum ZinverZetten jullie in groepjes van 3-4 personen. Het traject bestaat uit 4 sessies van ieder 2 uur, afgewisseld met huiswerkopdrachten op basis van de aangereikte lesstof. Ook nemen we een individuele Z-test af en stellen we een tweetal boeken, WerkverZetten en Ambachtelijk zingeven, beide van de hand van Peter Henk Steenhuis, ter beschikking. We behandelen de inhoud van de boeken.

Interesse? Maar direct een vrijblijvende afspraak.