Online training ‘Energiek leven en werken’

Wat houdt de online training in?

De online training ‘Energiek leven en werken’ bestaat uit 9 modules, onderverdeeld in korte lessen met video’s, voorbeelden, tips en veel praktische opdrachten om mee aan de slag te gaan. De opdrachten staan in een werkboek. Zo maak je stap voor stap jouw energieplan. In de online omgeving kun je bovendien ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

De lessen gaan over energie en over hoe je meer energie krijgt. Alle aspecten van energie komen aan bod, van gezonde energie, de invloed van je omgeving tot energiebeperkingen als gevolg van je aandoening, met voorbeelden uit privé- en werksituaties. Ook zijn er lessen over communiceren over je energiebeperkingen, samenwerken met collega’s en je grenzen bewaken. De meest complete training over vermoeidheid en energie!

Voor wie?

De online training is gemaakt voor mensen die last hebben van vermoeidheid als gevolg van:

  • chronische ziektes, zoals reuma, diabetes, ms, schildklierziekten, enz.
  • (de behandeling tegen) kanker
  • niet aangeboren hersenletsel
  • infectieziekten, zoals Lyme, Pfeiffer en Covid-19
  • niet verklaarde vermoeidheidsklachten

De training bevat gerichte opdrachten en coaching voor mensen die willen werken aan meer energie en. De training is zeer geschikt voor mensen met concentratieproblemen (mentale vermoeidheid) door de korte, eenvoudige teksten, video’s en praktische opdrachten.

Hoe gebruik je de online training?

De online training doorloop je in je eigen tempo. De opdrachten staan in een (digitaal) werkboek. Hiermee maak je je eigen energieplan.

Heb je behoefte aan iemand die meedenkt? Boek dan gesprekken met Astrid van de Nieuwenhof. Zij begeleidt mensen bij werken met een chronische ziekte en is ervaringsdeskundige.

Ervaringen van gebruikers

“De verschillende soorten vermoeidheid bijhouden in het werkboek heeft me veel inzicht gegeven.” – een gebruiker

“De training ‘Energiek leven en werken’ is praktisch en laagdrempelig en kost weinig energie. Het geeft inzichten om keuzes te maken om je energie goed te verdelen. Inzetbaar bij vermoeidheid, ongeacht de oorzaak.” – Sylvia Janssen, bedrijfsmaatschappelijk werker/re-integratieconsultant

Wat levert deze training jou op?

Met deze training krijg je meer:

  • energie voor werk, gezin en leuke dingen
  • begrip, van jezelf én andere mensen
  • grip op je leven, weer controle over je energie en je leven

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website ‘Energiek leven en werken’.

Samenwerking

‘Energiek leven en werken’ is een samenwerking van Astrid van de Nieuwenhof en Lottie van Starkenburg. Astrid begeleidt mensen met chronische aandoeningen op het werk. Ze weet alles over werken met een chronische ziekte, als ervaringsdeskundige en professional. Haar bedrijf heet ReumaWerkt.