FAQ Energiek leven

Ik ben altijd moe, maar dokters kunnen niets vinden. Is Energiek leven dan geschikt voor mij?

Ja. ‘Energiek leven’ is geschikt voor iedereen met energiebeperkingen ongeacht wat de oorzaak is. ‘Energiek leven’ gaat over zo goed mogelijk leven met wat er is, ook als dat geen naam heeft.

Heb ik na 20 jaar nog iets aan Energiek leven?

Na ruim 20 jaar dacht ik dat ik zoveel wist dat ik er een boek over kon schrijven voor andere mensen. Tot mijn verrassing had ik er zelf ook iets aan. Ik schreef er dit blog over.

Ik ben nog bezig met de behandeling. Kan ik nu al aan de slag met ‘Energiek leven’?

Dat kan niet alleen, dat is zelfs een goed idee. Als je goed omgaat met je beperkte energie, dan bevordert dat je herstel. Zo raak je in een positieve spiraal.

Is ‘Energiek leven’ interessant als je moe blijft na corona?

Ja. Langdurige vermoeidheid na een infectieziekte is geen ongewoon verschijnsel. Denk maar aan mensen die Pfeiffer, Lyme, Q-koorts of CMV hebben of hebben gehad. Het is mij ook gebeurd, twee keer zelfs. Ook voor deze vermoeidheid geldt: het is geen gewone vermoeidheid en de strategieën uit ‘Energiek leven’ kunnen je helpen om meer energie te krijgen.

Ik heb alles al geprobeerd: eliminatiedieet, yoga, mindfulness, CGT, GET, … Waarom zou ‘Energiek leven’ wel mijn vermoeidheid op kunnen lossen?

Je hebt op dit moment grote energiebeperkingen waarvoor de medische wereld helaas geen oplossing heeft. Ik hoop met mijn andere kijk op het probleem artsen en onderzoekers op het spoor te zetten van andere vragen en daarmee nieuwe antwoorden op ongezonde vermoeidheid.

In de tussentijd kan ‘Energiek leven’ je helpen om zo goed mogelijk te leven met jouw energiebeperkingen. Niet door die op te lossen, maar door je te leren om voortdurend in te spelen op je wensen en de situatie, je energiebronnen aan te boren en aanpassingen op maat te maken voor jouw energiebeperking en jouw leven. Zodat je energiek kunt leven mét energiebeperkingen.

Andere vraag?

Staat jouw vraag over ‘Energiek leven’ er niet bij? Ik beantwoord jouw vraag graag.