Energiek werken

Waar denk jij aan bij werken en een chronische aandoening?

Astrid van de Nieuwenhof dacht er allemaal aan en maakte een magazine over werken met reuma. Voor werkgevers én werknemers. Het verschijnt vandaag. Je kunt hem hier gratis aanvragen. Geen reuma? Toch doen. De uitdagingen van werken met verschillende chronische aandoeningen hebben grote overeenkomsten.

Waarom je dit magazine moet lezen

Als ervaringsdeskundige weet Astrid als geen ander hoe leuk en frustrerend werken met reuma is. Hoe heerlijk de afleiding kan zijn, hoe moe je aan het eind van de dag bent. Het onbegrip waar je tegen aan kunt lopen, de kick van een mooi resultaat. Ze vraagt niet “Kan ik …” maar “Hoe kan ik…?”

Ik kwam in contact met Astrid toen ze een artikel op LinkedIn postte over de kosten van verzuim. Hoewel tegen het zere been van sommige mensen sprak het mij meteen aan. Als werknemer ben je niet de enige met frustraties en kopzorgen. Je werkgever heeft die ook. Tegen elkaar of schouder aan schouder? Met Astrid maak je er een positieve spiraal van. Het magazine heet niet voor niets Samen werken met reuma.

Energie en werk

Een van de grootste bronnen van wederzijdse frustratie is vermoeidheid. Als werknemer voel je je niet gezien als collega’s en leidinggevende zeggen: “Iedereen is wel eens moe.”. Als werkgever raak je gefrustreerd over ongrijpbaar verzuim. Hoezo moe? Hoezo was je hier vorige week wel en deze week niet?

Energiebeperkingen en werk, daar heb jij vast goede ideeën over Lottie? Zeker! Nieuwsgierig? Meld je aan voor Astrids community voor werknemers of vraag het magazine aan (beide gratis!).